Vacatureomschrijving

COÖRDINATOR GOIRLE

IMC Basis in Goirle

8 uur per week

 

Wil jij deel uitmaken van een ambitieuze stichting die staat voor onderwijsvernieuwing? Ben jij nieuwsgierig naar de wereld en op zoek naar mogelijkheden om leerlingen, vak-experts en bedrijven met elkaar te verbinden? Krijg jij energie van het ondersteunen van leerkrachten om ons programma in de klas uit te voeren? Ben jij een pro-actieve regelaar die het leuk vindt om gastdocenten te benaderen? Wij horen graag jouw verhaal!

 

Over IMC Basis

IMC Basis is het sterkst groeiende programma van Stichting IMC Weekendschool. Leerlingen van groep 7 en 8 krijgen elke week, twee jaar lang, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten die de leerlingen meenemen in hun beroepenwereld. De nadruk tijdens de lessen ligt op het zelf doen en ervaren. We stimuleren de leerlingen om met volle overtuiging hun interesses en talent te volgen en we brengen hen de vaardigheden bij die helpen om hun doelen te bereiken. Elke les wordt zo ingericht dat er momenten zijn die de leerlingen bijblijven, die hun horizon verbreden en hen de drive geven om voor hun dromen te gaan. IMC Basis heeft als centrale doelstelling om het zelfvertrouwen van leerlingen te vergroten en hen een brede blik op de maatschappij mee te geven. Hierdoor kunnen ze later goed gemotiveerde keuzes maken als het gaat om schoolprofiel, studie en werk. Dit is waardevol voor alle kinderen in Nederland. Want wie al op jonge leeftijd mee mag doen in de maatschappij, groeit op om daar later zelf een positieve rol in te spelen.

 

Jouw toekomstige werkzaamheden als coördinator bij  IMC Basis

 • De Coördinator IMC Basis organiseert de werving, instructie en begeleiding van de gastdocenten en bereidt samen met de leerkracht de lessen op een basisschool voor. Je waarborgt de kwaliteit van het onderwijsprogramma volgens het concept van IMC Basis.
 • Je zorgt, samen met de leerkracht, voor een goed opgebouwd dagprogramma en denkt samen na over de vakdoelen
 • Je werft inspirerende gastdocenten voor de lessen, passend bij het vak wat je geeft en bouwt een lokaal netwerk op
 • Je bereidt de gastdocenten goed voor en werkt nauw samen met de leerkracht van de basisschool
 • Je organiseert excursies voor de leerlingen
 • Je evalueert de les met de leerkracht en zorgt voor de juiste registratie van de basisgegevens in de centrale administratie
 • Je werkt samen met je collega's binnen IMC Basis en de leerkracht om de kwaliteit van de lessen conform het IMC Basis concept te waarborgen
 • Je zet je in om de impact van IMC Basis zichtbaar te maken, in en buiten de school

 

Wat bieden wij jou?

Een zelfstandige baan met veel afwisseling en vrijheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega’s die hart hebben voor jongeren, onderwijs en maatschappelijke mogelijkheden. Je werkt op regelmatige basis samen met collega’s uit de regio en de regio-coordinator, maar natuurlijk werk je vooral samen met de leerkrachten en de basisschool in Goirle. IMC Basis verzorgt jouw inwerktraject en ondersteunt je verdere ontwikkeling met aanvullende opleidingen en trainingen.

Je ontvangt in eerste instantie een tijdelijk contract, tot het einde van het schooljaar, tot 31 juli 2022. Wanneer het van beide kanten bevalt en er vaste mogelijkheden ontstaan, verlengen we het contract daarna graag. Het salaris wat past bij deze functie is €2.502,- bruto op basis van 40 uur. Voor zakelijke reizen ontvang je een NS business card of een vergoeding per kilometer en je hebt 25 vakantiedagen op basis van 40 uur om op te nemen. Tevens is er de mogelijkheid om jouw tijd in te delen zoals je zelf wilt.

 

Wie ben jij?

 • Je bent een organisator (HBO werk- en denkniveau) die vlot communiceert met verschillende doelgroepen (denk aan leraren, leerlingen, ouders en professionals uit het bedrijfsleven).
 • Je bent in staat om jouw ideeën om te zetten in concrete stappen. Je staat bekend om jouw ondernemerschap, creativiteit en zelfstandigheid.
 • Je woont (het liefst) in of rond Goirle en/of je hebt een netwerk in deze gemeente.
 • Je bent sterk in plannen en organiseren en kunt je werk goed prioriteren.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met het onderwijs.
 • En niet in de laatste plaats: je bent ontzettend gemotiveerd om voor IMC Basis aan de slag te gaan!

 

Solliciteer!

Upload jouw motivatie en CV zo snel mogelijk, doch uiterlijk 25 februari 2022 via deze site. Deze mag gericht worden aan Willemien Treurniet (regio-coördinator bij IMC Basis). Voor eventuele vragen kun je terecht bij Arjenne Heins (P&O manager) via arjenne.heins@weekendschool.nl/ 06 15007218.

 

Procedure:

 • Het eerste gesprek vindt plaats met de regio-coördinator en de recruiter van IMC Basis.
 • Wanneer dit positief is, wordt je voorgesteld bij de schooldirecteur van de basisschool. Tevens volgt dan ook het arbeidsvoorwaardengesprek met de P&O adviseur.
 • Je kunt snel starten, wat ons betreft vanaf 1 januari of vlak daarna.

 

Inspireer je vrienden